Nieuws

Afscheid Thijs en Chantal

Het is zover, de datum van het afscheid komt nu snel dichterbij…

Kom gezellig op maandag 30 september naar de praktijk! Jullie zijn welkom vanaf 14:30 uur.

Wij zorgen voor iets lekkers te eten en drinken.

We zien er naar uit om jullie dan weer te zien.

Tot dan!

 

Groetjes,

Thijs en Chantal

 

 

Verandering wrattenspreekuur: Vanaf januari 2024 zal ons wrattenspreekuur volgens spreekuurafspraak gaan lopen. U kunt hiervoor de assistente bellen voor het maken van een afspraak.

Het wrattenspreekuur blijft wel gewoon de 2e woensdag van de maand tussen 13:30-14:30.

 

Adreswijziging

Per heden is ons nieuwe adres; De Eendracht 4, 7651 CZ Tubbergen.

Wij verwelkomen u graag in onze nieuwe praktijk op de begane grond in het gezondheidscentrum (naast de apotheek).

 

Nieuwe collega

Nadia Spit: Op wisselende dagen kunt u Nadia Spit tegen komen als waarnemend huisarts in onze praktijk.

 

Praktijkondersteuner Jeugd

Per september 2023 is Maaike Eshuis de nieuwe praktijkondersteuner jeugd, zij heeft de functie van Annet Stroot overgenomen. Maaike biedt hulp en ondersteuning aan jongeren met gedrags-, leer-, en ontwikkelingsproblemen of wanneer er problemen zijn in de opvoedingssituatie.

Maaike kan onder andere helpen bij:
– Buitengewoon druk of onrustig gedrag
– Irritaties of boze gevoelens
– Angstige, nerveuze of sombere gevoelens
– Dwanghandelingen of dwanggedachten
– Problemen bij moeilijke situaties, zoals een scheiding, overlijden van een dierbare, pesten of spijbelen
– Problemen door alcohol, drugs of gamen
– Hoofdpijn, buikpijn en/of moeheid
– Bedplassen

Via de huisarts of assistente kunnen jongeren (en hun ouders) bij Maaike terecht.

NHG geaccrediteerde praktijk:

Onze praktijk heeft in juni 2017 het keurmerk ‘Geaccrediteerde Praktijk’ van het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG) gekregen. De praktijk wordt jaarlijks gevisiteerd door deskundigen van het NHG. Daarbij wordt onder andere gekeken naar procedures voor gedelegeerde taken, patiëntentevredenheid, voorschrijfbeleid, controlebeleid bij chronische ziekten (COPD, diabetes, hart- en vaatziekten), hygiëne, huisvesting, inrichting, apparatuur etc.

We blijven door middel van dit traject continu bezig met verbeterprojecten, zowel achter de schermen in onze praktijkorganisatie als in de directe patientenzorg.

Meer informatie over wat praktijkaccreditering precies inhoudt kunt u vinden op www.praktijkaccreditering.nl

final_NHG_Keurmerk_TuT (1)

Aanleveren van urine voor onderzoek:

Het op de juiste manier aanleveren van urine is van groot belang voor een betrouwbare uitslag van het onderzoek. Wij willen u daarom vriendelijk vragen met de volgende punten rekening te houden:

  • Urine voor 10.00 uur aanleveren
  • Opvangen van ochtendurine in een schoon potje. Potjes zijn bij ons aan de balie te verkrijgen. Wilt u uw naam en geboortedatum op het potje vermelden?
  • Voordien het geslachtsdeel wassen met alleen water
  • Het middelste gedeelte van de urine opvangen. Dit houdt in dat u het eerste en het laatste deel van de urine in het toilet plast
  • Urine binnen twee uur na het opvangen bij ons brengen
  • Wanneer dit niet lukt, dan de urine in de koelkast bewaren. Bacteriën krijgen dan minder tijd om zich te vermeerderen

Kosten: het kan voorkomen dat de urine voor aanvullend onderzoek wordt opgestuurd naar een extern laboratorium. In dat geval worden deze kosten door dit laboratorium bij u in rekening gebracht ten laste van uw eigen risico, omdat de urine beoordeeld wordt door een medisch microbioloog.

Bevolkingsonderzoeken:

Indien u mee heeft gedaan aan een bevolkingsonderzoek (baarmoederhalskanker, borstkanker) en deze uitslag onverhoopt niet goed is, zal één van onze assistentes vroegtijdig contact met u opnemen. Op deze manier proberen wij te voorkomen dat u een vervelende uitslag per post krijgt en u hier nog niet van op de hoogte was. Tevens zal de assistente u eventuele vragen direct per telefoon kunnen beantwoorden.

Indien uw mee heeft gedaan aan het bevolkingsonderzoek voor darmkanker verzoeken wij u om aan te geven dat ook uw huisarts op de hoogte wordt gesteld van de uitslag. Dit kunt u doen op de formulieren die u bij de uitnodiging krijgt en de formulieren  van het ziekenhuis.

Opt-in:

Wij hebben nog niet alle Opt-in formulieren terug gekregen. Heeft u het formulier nog in huis dan willen wij u vragen deze bij ons in te leveren. U mag deze ook opsturen naar: Huisartsenpraktijk de Mosbeek, Schildhuisstraat 11 7651 BT in Tubbergen. Heeft u geen Opt-in formulier ontvangen of is deze zoek geraakt? Dan willen wij u vragen een nieuwe bij ons aan te vragen. Meer informatie over Opt-in vindt u hier: Folder Opt-in