Nieuws

Zomervakantie 2021

Vanaf vrijdag 9 juli t/m vrijdag 30 juli 2021 is de praktijk gesloten vanwege de zomervakantie.

Voor klachten die niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u contact opnemen met Huisartsenpraktijk ‘De Eendracht’.

Adres: De Eendracht 2c, Tubbergen, Tel: 0546-623355

Het spreekuur van Hennie Egberink gaat door volgens afspraak.

 

Nieuwe Collega!

Melanie Schuttenbeld komt ons team versterken! Ze is praktijkverpleegkundige en zal patienten zien met hart- en vaatziekten (of een verhoogd risico daarop), patienten met Diabetes Mellitus en patienten met luchtwegproblemen zoals astma en COPD.

Ze is werkzaam op maandag tot en met donderdag.

 

Vakanties 2021

22 februari t/m 26 februari 2021

10 mei t/m 14 mei 2021

9 juli t/m 30 juli 2021

 

Coronavirus (COVID-19)

Onze praktijk neemt onderstaande maatregelen om een snelle verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK MAAR NEEM ALTIJD EERST TELEFONISCH CONTACT MET ONS OP

DE PRAKTIJK IS ALLEEN GEOPEND VOOR PATIËNTEN DIE EEN AFSPRAAK HEBBEN

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.Thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

1. Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden. Indien u toch een afspraak op het spreekuur heeft: kom niet te vroeg, kom indien dit mogelijk is alleen, graag een mondkapje dragen.

2. Afspraken bij de praktijkondersteuner voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD gaan weer door indien u geen verschijnselen van corona heeft. Mocht uw afspraak op een andere manier plaatsvinden, dan neemt de praktijkondersteuner contact met u op.

3. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en laat u testen. Ook zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.

4. De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu kan iedere Nederlander zich al bij milde klachten laten testen bij de GGD. Hiervoor kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0800-1202. Indien u in de zorg of het onderwijs werkt dan kunt u bellen met 0800-1801

5. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!

 

Praktijkondersteuner Jeugd

Per 1 mei 2019 is Annet Stroot, praktijkondersteuner jeugd, op de maandagochtend aanwezig bij ons in de praktijk. Annet biedt hulp en ondersteuning aan jongeren met gedrags-, leer-, en ontwikkelingsproblemen of wanneer er problemen zijn in de opvoedingssituatie.

Annet kan onder andere helpen bij:
– Buitengewoon druk of onrustig gedrag
– Irritaties of boze gevoelens
– Angstige, nerveuze of sombere gevoelens
– Dwanghandelingen of dwanggedachten
– Problemen bij moeilijke situaties, zoals een scheiding, overlijden van een dierbare, pesten of spijbelen
– Problemen door alcohol, drugs of gamen
– Hoofdpijn, buikpijn en/of moeheid
– Bedplassen

Via de huisarts kunnen jongeren (en hun ouders) bij Annet terecht.

NHG geaccrediteerde praktijk:

Onze praktijk heeft in juni 2017 het keurmerk ‘Geaccrediteerde Praktijk’ van het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG) gekregen. De praktijk wordt jaarlijks gevisiteerd door deskundigen van het NHG. Daarbij wordt onder andere gekeken naar procedures voor gedelegeerde taken, patiëntentevredenheid, voorschrijfbeleid, controlebeleid bij chronische ziekten (COPD, diabetes, hart- en vaatziekten), hygiëne, huisvesting, inrichting, apparatuur etc.

We blijven door middel van dit traject continu bezig met verbeterprojecten, zowel achter de schermen in onze praktijkorganisatie als in de directe patientenzorg.

Meer informatie over wat praktijkaccreditering precies inhoudt kunt u vinden op www.praktijkaccreditering.nl

final_NHG_Keurmerk_TuT (1)

Aanleveren van urine voor onderzoek:

Het op de juiste manier aanleveren van urine is van groot belang voor een betrouwbare uitslag van het onderzoek. Wij willen u daarom vriendelijk vragen met de volgende punten rekening te houden:

  • Urine voor 10.00 uur aanleveren
  • Opvangen van ochtendurine in een schoon potje. Potjes zijn bij ons aan de balie te verkrijgen. Wilt u uw naam en geboortedatum op het potje vermelden?
  • Voordien het geslachtsdeel wassen met alleen water
  • Het middelste gedeelte van de urine opvangen. Dit houdt in dat u het eerste en het laatste deel van de urine in het toilet plast
  • Urine binnen twee uur na het opvangen bij ons brengen
  • Wanneer dit niet lukt, dan de urine in de koelkast bewaren. Bacteriën krijgen dan minder tijd om zich te vermeerderen

Kosten: het kan voorkomen dat de urine voor aanvullend onderzoek wordt opgestuurd naar een extern laboratorium. In dat geval worden deze kosten door dit laboratorium bij u in rekening gebracht ten laste van uw eigen risico, omdat de urine beoordeeld wordt door een medisch microbioloog.

Bevolkingsonderzoeken:

Indien u mee heeft gedaan aan een bevolkingsonderzoek (baarmoederhalskanker, borstkanker) en deze uitslag onverhoopt niet goed is, zal één van onze assistentes vroegtijdig contact met u opnemen. Op deze manier proberen wij te voorkomen dat u een vervelende uitslag per post krijgt en u hier nog niet van op de hoogte was. Tevens zal de assistente u eventuele vragen direct per telefoon kunnen beantwoorden.

Indien uw mee heeft gedaan aan het bevolkingsonderzoek voor darmkanker verzoeken wij u om aan te geven dat ook uw huisarts op de hoogte wordt gesteld van de uitslag. Dit kunt u doen op de formulieren die u bij de uitnodiging krijgt en de formulieren  van het ziekenhuis.

Opt-in:

Wij hebben nog niet alle Opt-in formulieren terug gekregen. Heeft u het formulier nog in huis dan willen wij u vragen deze bij ons in te leveren. U mag deze ook opsturen naar: Huisartsenpraktijk de Mosbeek, Schildhuisstraat 11 7651 BT in Tubbergen. Heeft u geen Opt-in formulier ontvangen of is deze zoek geraakt? Dan willen wij u vragen een nieuwe bij ons aan te vragen. Meer informatie over Opt-in vindt u hier: Folder Opt-in